Gratis offerte of advies nodig
voor uw vochtproblemen ?
Bel 09 329 75 15

u bent hier: VOCHTBESTRIJDING > condensatie

Condensatie ?

In slecht geïsoleerde en geventileerde ruimtes is er te weinig verse luchtaanvoer. Dit resulteert in een hogere luchtvochtigheid, waarbij het vocht neerslaat op koude ramen en muren, algemeen gekend als condensatie.

Dit probleem komt het vaakst voor in badkamers of keukens, waar damp ontstaat tijdens het douchen of koken. Ook in ruimtes die zelden verwarmd worden zoals slaapkamers en zolders slaat de luchtvochtigheid  makkelijk neer in condensatie. De schimmelvorming die hier uit voortkomt, veroorzaakt op lange termijn gezondheidsproblemen als astma, reuma, … Om nog maar te zwijgen van de impact op uw huis en de daarmee gepaard gaande waardedaling.

Onze aanpak tegen condensatie:

In de eerste plaats gaan we de isolatie en ventilatie van de ruimte optimaliseren. We raden u daarnaast aan om de aangetaste ruimtes extra goed te verwarmen. Wanneer deze eenvoudige ingrepen geen komaf hebben kunnen maken met de condensatieproblemen, dan is de plaatsing van een ventilatiesysteem de meest geschikte oplossing. Waterprotect plaatst deze niet zelf, maar op eenvoudig verzoek geven wij u graag de gegevens door van onze collega’s die daarin gespecialiseerd zijn.