Gratis offerte of advies nodig
voor uw vochtproblemen ?
Bel 09 329 75 15

u bent hier: VOCHTBESTRIJDING > doorslaand vocht

Doorslaand vocht ?

Doorslaand vocht is een vaak voorkomend probleem bij oudere panden. Door barsten, scheuren of slecht voegwerk in de gevel  sijpelt er bij regenval water naar binnen, zowel aan de buitenzijde als de binnenzijde van de woning. De enige oplossing is het waterdicht maken van de gevel, waarvoor verschillende technieken beschikbaar zijn.

Onze aanpak tegen doorslaand vocht:

  • hydrofoberen

Hierbij maken we de gevel waterafstotend door een dampdoorlatende waterdichte laag aan te brengen.
Verder verval van stenen en voegen wordt hierdoor gestopt, net als de vorming van witte vlekken of kalksluiers. Indien de voegen in erbarmelijke staat zijn, moet de muur eerst hervoegd worden vooraleer we kunnen hydrofoberen. Wij garanderen 90% dampdoorlaatbaarheid, waarbij vocht dus wel van binnen naar buiten kan maar niet omgekeerd. Bovendien kan de aanwezige vervuiling na behandeling niet meer in de poriën van de muur dringen en deze verder aantasten. Ook uw energiefactuur zal  flink dalen doordat deze techniek de isolatiewaarde van de gevel verhoogt. Dit dient om de 7 jaar opnieuw gedaan te worden.

  • kaleien

Een andere, eveneens esthetische, oplossing voor doorslaand vocht is het kaleien van de gevel. Deze zacht geprijsde techniek lost uw vochtprobleem op en geeft uw woning meteen een nieuwe look.

Kaleien is een oude schildertechniek waarbij we met een borstel een dunne kalkpleister aanbrengen op de muur. Bovenop de kaleilaag komt een kalkverf die de uiteindelijke kleur van de gevel zal bepalen.