Gratis offerte of advies nodig
voor uw vochtproblemen ?
Bel 09 329 75 15

u bent hier: VOCHTBESTRIJDING > opstijgend vocht

Opstijgend vocht ?

Metselwerk dat in contact staat met de bodem is onderhevig aan opstijgend vocht. Opstijgend vocht komt vaak voor bij oudere gebouwen waarbij de waterkering niet voorzien of verstorven is. Wanneer nieuwe gebouwen last hebben van opstijgend vocht is de oorzaak meestal een constructiefout.

Opstijgend vocht bevat niet enkel water maar ook zouten. Deze laatsten trekken vocht uit de omgeving aan en veroorzaken zo vieze vlekken op uw behang, pleisterwerk, … De schade verstoppen achter een laag verf is geen oplossing: de vochtplekken zullen steeds terugkeren. De enige duurzame oplossing is het volledig verwijderen van de aangetaste voegen en pleisterwerken.

Onze aanpak tegen opstijgend vocht:

We boren een rij gaatjes onderaan de muur met een onderlinge afstand van 10 cm volgens een horizontaal patroon. Daarna spuiten we hierin onder lage druk hoogkwalitatieve vochtwerende producten tot er een verzadiging optreedt voor een optimaal resultaat.

Door de onderste metsellagen ondoordringbaar te maken bouwen we een nieuw vochtscherm op. Zo maken we een nieuwe waterkeringslaag op de juiste plaats. Laat de muren zeker goed uitdrogen vooraleer u ze opnieuw bepleistert of afwerkt, en opstijgend vocht krijgt geen kans meer! We bieden u dan ook een garantie van 30 jaar op deze behandeling.